Selamat Mendengar

DRSUNNAHFM is one of the best online radio station on Malaysia. 
DRSUNNAH FM radio broadcast live 24hours hip hop music. 
DRSUNNAHFM radio live broadcasting from Malaysia.speakermusicspeaker


 
Please wait for 10-20 seconds Radio is Loading…

MELALUI TUNEIN 

Monday, 16 May 2016

AL-RUMMAN UNFILTERED EXTRA VIRGIN OLIVE OIL

ORDER HOTLINE : 0139299944
HARGA SEMASA – RM34.00 SEBOTOL – 250ML
HUBUNGI UNTUK DAPATKAN HARGA PROMOSI

ASAL BUAH ZAITUN
Buah zaitun atau nama botaninya dikenali sebagai olea europea ditanam di kawasan Meditranean tetapi tempat penanaman yang paling utama ialah Sepanyol, Turki, Itali, Tunisia dan Morocco.
KELEBIHAN AL-RUMMAN UNFILTERED EXTRA VIRGIN OLIVE OIL
Minyak zaitun extra virgin Al-rumman adalah minyak zaitun yang tidak ditapis dimana minyak zaitun yang tidak ditapis memperoleh khasiat polihemols iaitu sistem pertahanan semulajadi bagi pokok zaitun. Minyak zaitun extra virgin adalah minyak zaitun yang paling berkualiti kerana ianya hanya melalui satu proses pemerahan sahaja dan tanpa haba, ia juga tidak dicampur dengan minyak yang lain.

NURTIRISI DAN KEBAIKAN BUAH ZAITUN
Dari sudut pandangan sains pemakanan, minyak zaitun mengandungi asid lemak tidak tepu yang dikelaskan sebagai “monounansaturated” yang mampu merendahkan kolesterol berbahaya di dalam darah. Minyak zaitun mempunyai kandungan asid lemak yang tinggi, omega-3, omega-6 dan pelbagai lagi. Semua asid lemak ini penting untuk peredaran impuls dalam otak, merendahkan paras kolesterol dalam badan dengan mengurangkan pengoksidaan lemak sekaligus mencegah masalah jantung. Minyak ini juga adalah pengawet semulajadi,boleh memanjangkan jangka hayat makanan. Buah zaitun juga mengandungi banyak vitamin antaranya A,B1,B2,C,D,E dan K. Kelebihan vitamin E dalam minyak zaitun merendahkan kolesterol LDL (low Density lipoprotein) dan vitamin K pula menghalang darah dari melekit dan membeku. Vitamin B2 (riboflavin) membantu pembentukan sel darah merah , penghasilan antibody, penafasan sel dan tumbesaran. Vitamin C pula membantu dalam pengeluaran horman anti-stress, menstabilkan kolestrol, menguatkan sistem pertahanan badan dan memperelokkan gusi. Polifenol pula adalah sejenis antioksidan yang membantu membaik pulih sel yang rosak akibat daripada radikal bebas.

PENGGUNAAN MINYAK ZAITUN EXTRA VIRGIN OIL
Minyak zaitun boleh digunakan dalam banyak cara antaranya dalam masakan dan kecantikan. Minyak zaitun yang mempunyai kadar asid lemak yang tinggi sangat baik jika digunakan didalam masakan harian. Minyak zaitun ini juga boleh dijadikan sebagai tona muka untuk membentuk kulit dan muka yang sekata dan sihat. Pengambilan minyak zaitun secara berterusan dapat membina fizikal dan mental yang sihat.
KELEBIHAN MINYAK ZAITUN AL-RUMMAN
TIDAK DITAPIS
  • Minyak Zaitun yang dihasilkan mengandungi poliphemols iaitu sistem pertahanan semulajadi bagi pokok zaitun dan bertindak sebagai pelindungsel manusia daripada serangan radikal bebas, virus & bakteria. Minyak zaitun yang ditapis akan hilang khasiat poliphemols.
EXTRA VIRGIN
  • Minyak zaitun Extra Virgin dihasilkan dari zaitun berkualiti nombor 1. Dihasilkan hanya dengan pemerahan sekali sahaja tanpa haba/pemanasan.Tahap keasidan tidak melebihi dari 1% saja.Rasa dan aroma buahnya kuat. Minyak zaitun jenis ini sangat sarankan untuk kesihatan dan boleh dimakan/minum terus. Warnanya kehijau-hijauan dan sesuai untuk dijadikan sos salad
ASLI
  • Minyak zaitun ini dihasilkan 100% asli daripada buah zaitun yang baik dan berkualiti, tanpa campuran minyak sayuran yang lain, tanpa campuran bahan kimia dan tanpa bahan pengawet

1 comment:

  1. Prior to reading this post, I didn't know that Olive has such numerous uses. This article explains so much about this plant that is common in Spain , Turkey , Italy , Tunisia and Morocco. Thanks for sharing such useful information. Cabin Crew Dissertation Topic Writing Help

    ReplyDelete